No Spark Issue On My Par Car and Not Sure Why

TimC

Member
My plug is a BP4HS but I'm reading alot that says BPR4HS. Should I be running a resister plug? And what gap?
 

Nubs

Cartaholic
No need for a resister plug, 35 for the gap. i would try a different plug first.

Is this the same cart with issues with the points?
 

Nubs

Cartaholic
Well if your sure its not losing spark when it stumbles it may be staving for fuel. you said it rev's up and stalls yes?
 

TimC

Member
It spits and sputters. I just changed the fuel pump thinking the same thing but that didn't help. I'll see if I can get a video. If itll let me post it
 

TimC

Member
Well after waiting for it to load now it says it doesnt have the allowed extension...šŸ¤¬šŸ¤¬šŸ¤¬ I wonder if it's just a carb issue now
 

TimC

Member
Well, I just took the MSD coil off and put an old one i have that I THOUHT was bad just for :censored:s and giggles and...it works. I'm gonna put it together and take it for a ride I guess and see....
 

TimC

Member
Um...shes alive. I guess I'm taking back the 55.00 MSD coil too because my old one works better. Somehow I gained speed too. I'm not sure how but I just did a 360Ā° in the front yard...lol...not sure if it was the new fuel pump, solenoid or old coil but shes a runner now. Thank you guys so much
 

TimC

Member
Yes sir. This thing has never run this good since I bought it. The only real change is the correct solenoid and a new fuel pump. So I think the new fuel pump made the difference
 

TimC

Member
Maybe, the only terminals would've been my old coil. Other than that I put the new solenoid in. I think my accelerator switch is on it's way out though. Sometimes I gotta push the pedal 2 or 3 times before it starts
 
Top